Wat is toeval eigenlijk?

Gerelateerde afbeelding

In bed pak ik een notitieboekje en een pen. Er is nog een vraag van professor Markowitz die ik moet beantwoorden. Wat is toeval eigenlijk? Bestaat toeval of is er toch een overkoepelend universeel plan, waarin ieder mens past en dat de wereld stuurt? Alleen vandaag al is er zoveel toeval op mijn pad gekomen dat ik Het Veld nauwelijks kan ontkennen. Want als toeval niet bestaat, dan worden onze levens en de wereld bestuurd door een allesoverkoepelend energieveld. Dat is niet eens zo’n gekke gedachte. Ik heb weleens gelezen dat honden weten dat hun baasje onderweg is, ook al bevindt het baasje zich op dat moment tientallen kilometers van huis. Als er geen overkoepelend veld bestaat, dan kunnen honden deze trillingen niet opvangen. Ook duiven weten via het overkoepelende energieveld hun huis terug te vinden. Soms zelfs honderden kilometers van huis verwijderd, vliegen ze op intuïtie feilloos terug naar de duiventil. De kampioen navigeren op aardenergie is de Amerikaanse monarchvlinder, die ik in een bedrijfsruimte apeldoorn uitzending van National Geographic voorbij zag komen. Deze vlinders vliegen ruim drieduizend kilometer van de Amerikaanse oostkust naar de Mexicaanse hooglanden om zich voort te planten en vervolgens te sterven. Hun nageslacht vliegt in het voorjaar terug naar de Amerikaanse oostkust en zo gaat dat generatie op generatie, jaar in en jaar uit. Blijkbaar kunnen dieren zich afstemmen op trillingen en frequenties van de aarde en kunnen ze in de vierde dimensie door tijd en ruimte reizen. Het is dezelfde dimensie waarin het zinvol toeval huist. Het feit dat we het overkoepelende energieveld met onze zintuigen niet kunnen waarnemen, betekent nog niet dat het niet bestaat.
Als toeval niet bestaat, dan hebben mijn faillissement en de breuk met Kathleen ook een betekenis in het universum. Dan is het niet louter domme pech dat ik de verkeerde beleggingsbeslissing heb genomen. Zonder dat ik aan de grond kwam te zitten, had ik niet op Harvard professor Markowitz ontmoet en was ik me niet bewust geweest van de vierde dimensie en van het genootschap Terra Nova.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *